Salată de fenicul şi portocale – Reţeta lui Jamie Oliver

În zilele de post, alege o delicioasă salată de fenicul şi portocale. În doar 15 minute, va fi gata şi tu te vei putea bucura de o mâncare simplă de post.
Salată de fenicul şi portocale – Ingrediente
3 bulbi de fenicul 1 mână de migdale 3 portocale câteva frunze de mentă proaspătă 2 mâini de frunze de rucola oţet din vin (sau din sherry, recomandă Jamie Oliver) ulei de măsline sare piper
Salată de fenicul şi portocale – Mod de preparare
Folosind un curăţător de legume, feliezi feniculul, apoi îl pui într-un bol cu apă şi cuburi de gheaţă. Prăjeşti migdalele într-o tigaie uscată, fără ulei, apoi le pisezi cu un pistil într-un mojar. Cureţi şi tai portocalele în felii foarte subţiri, apoi le aranjezi pe un platou. Alegi frunzele de mentă. Scurgi feniculul de apă, îl scuturi bine, apoi îl amesteci cu menta, rucola, un strop de oţet şi puţin ulei. Condimentezi cu sare şi piper negru măcinat, după gust. Împrăştii amestecul de fenicul şi legume peste feliuţele de portocale şi presari migdalele prăjite.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com