Salată în borcan – Reţetă rapidă

Atunci când ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce fel de mâncare să îţi iei la pachet, la serviciu, te poţi bucura de o salată perfectă, în borcan. Este o reţetă simplă. Dressingul este cel pe care îl torni primul, apoi urmează restul ingredientelor. Poţi prepara salata cu o seară înainte. Tot ce trebuie să faci este să o agiţi sau să o amesteci a doua zi.
Salată în borcan – Ingrediente (1 porţie)
25 g pătrunjel 15 g parmezan 50 g iaurt coaja rasă de la ½ lămâie ½ căţel de usturoi 1 piept de pui 30 g morcovi 20 g măsline 40 g roşii cherry ½ ardei gras roşu ¼ ceapă roşie ¼ castravete 2 frunze salată verde ulei, pentru prăjit sare piper
Salată în borcan – Mod de preparare
Toci pătrunjelul grosier. Dai parmezanul prin răzătoare, apoi amesteci iaurtul, coaja de lămâie, usturoiul, parmezanul ras şi pătrunjelul într-un bol mic. Condimentezi sosul de salată cu sare şi piper, după gust.
Condimentezi pieptul de pui cu sare şi piper. Încingi o cantitate mică de ulei într-o tigaie grill, la foc mediu-mare. Pui carnea în tigaie şi o ţii aproximativ 10-12 minute, până când este bine făcută şi este rumenită uniform, pe ambele părţi. Dai carnea deoparte, să se răcească.
Între timp, dai morcovul prin răzătoarea cea mare. Tai măslinele în patru, roşiile cherry în două, iar ardeiul gras, ceapa şi castravetele le tai felii.
Rupi frunzele de salată în bucăţi mici. Tai pieptul de pui fâşii. Torni sosul de salată pe fundul unui borcan curat. Aşezi un strat de roşii cherry, măsline, jumătate de salată verde, morcov ras, castravete şi ardei gras. Pui restul de salată verde şi carnea friptă. Pentru servire, pui toate ingredientele într-un bol şi le amesteci bine ca să se combine cu dressingul.
Sursa + foto: kitchenstories.io