Tartă cu praz
Fie că sunt umplute cu carne ori cu legume, fie că au o umplutură dulce, tartele vor face întotdeauna deliciul unei mese pe care nu vei regreta că ai pregătit-o.
Dificultate mică 6 porţii Preparare: 1h 20’
Ingrediente:
Pentru aluat
300gfăină
200gunt
1ou
1prafde sare
600 g praz
300 g mazăre de la conservă
2 linguri unt
3 ouă
250 ml smântână
150 g brânză rasă
sare
piper
Amesteci într-un castron făina cu untul, oul şi sarea. Frămânţi un aluat mai tare şi-l întinzi într-o foaie rotundă de 5 mm grosime. Aşezi foaia într-o formă rotundă, unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Înţepi foaia cu furculiţa din loc în loc şi introduci tava în cuptorul încălzit pentru 15 de minute.
Pentru umplutură, cureţi prazul şi-l tai rondele. Scurgi mazărea, topeşti untul într-o tigaie şi căleşti prazul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească. Pui peste praz ouăle bătute şi smântâna şi omogenizezi compoziţia. Torni amestecul de praz şi apoi presari mazărea în forma scoasă de la cuptor. Adaugi brânza rasă şi dai din nou în cuptor pentru alte 45 de minute. Feliezi tarta şi o serveşti după ce s-a răcorit.