Perfect pentru micul dejun sau umplutură pentru gogoşi sau clătite, gemul de mere cu portocale este delicios şi uşor de preparat. Înghesuie printre celelalte borcane din cămară şi câteva cu gem de mere cu portocale. Află mai jos secretele acestui preparat pentru iarnă.

Gem de mere cu portocale. Secretele unui preparat pentru iarnă - Ingrediente

3 kg mere, descojite şi fără cotor

1, 5 kg zahăr

2 lămâi

2 portocale

1 baton scorţişoară

Gem de mere cu portocale. Secretele unui preparat pentru iarnă - Mod de preparare

Tai merele cubuleţe şi le pui într-o cratiţă împreună cu sucul de la lămâi, de la portocale, zahărul şi batonul de scorţişoară. Amesteci constant să nu se prindă de baza vasului. Când siropul s-a legat, iar gemul face bobiţe când îl aşezi într-o farfurie rece dai deoparte şi laşi la răcorit. Îl torni în borcane sterilizate şi-l păstrezi la rece.

Sursa: http://aronia-wiemcojem.blogspot.ro

Gem de smochine

Cornuleţe cu nucă şi gem

Cele mai bune cornuri cu gem de afine şi cremă de brânză

Cele mai simple pacheţele cu gem de prune

 

 

 

 

Loading...