Înainte să pui feliile de vânătă pe grătar sau la cuptor, sărează-le pe fiecare parte și lasă-le 30 de minute. Apoi, șterge fiecare felie cu un prosop de hârtie. Știi de ce trebuie să procedezi așa? În acest fel, vei elimina substanțele amărui pe care le conțin vinetele și vei obține acel gust delicios pe care îl aștepți. Alege vinete lucioase, închise la culoare și moi atât cât trebuie. Aceste legume sunt gustoase când au atins maturitatea. Trebuie totuși să ai grijă să nu fie chiar bătrâne, pentru că atunci au prea multe semințe.

Ingrediente: 


3 vinete

3 dovlecei
4 roșii

2 căței de usturoi

ulei

sare, după gust
piper, după gust
oregano, după gust

Pentru sos
3 căței de usturoi

5 roșii oregano uscat

sare

piper

1 ceapă

1-2 linguri ulei pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare: 

Pentru sos, tai mărunt ceapa și usturoiul, iar roșiile le dai prin răzătoare. Încingi uleiul, pui ceapa și, când devine sticloasă, adaugi usturoiul și amesteci, apoi răstorni roșiile și potrivești gustul cu sare, piper și oregano. Ții sosul pe foc 5-6 2 minute, apoi îl torni într-un vas rotund și îl lași la răcit. Între timp, speli sub jet de apă vinetele, dovleceii și roșiile, apoi le tai rondele și le așezi, sub formă de evantai, în sosul de roșii răcit. Le presari cu sare, cu piper, cu oregano, cu usturoiul tăiat fin și le stropești cu puțin ulei. Dai vasul la cuptorul încins 35-40 de minute sau până când se rumenesc ușor. Servești ghiveciul decorat cu pătrunjel tăiat.

Loading...