Gogoşile vieneze sunt acel desert care ne atrage de fiecare dată. Adevărul este că nu cunosc pe nimeni căruia să nu-i placă gogoşile, mai ales atunci când miurosul îmbie de la distanţă. Pentru că ni s-a făcut poftă ne-am gândit să preparăm azi gogoşi vieneze, o reţetă simplă, pe gustul oricui.

Gogoşi vieneze - Ingrediente

250 g unt
250 g zahăr
250 g făină
3 ouă întregi plus 2 albuşuri
sare
răzătură de lămâie
100 g stafide
nuci tocate
zahăr vanilat

Gogoşi vieneze - Mod de preparare

Prepari crema din untul moale, zahăr pus în porţii mici, ouă întregi încorporate repede, un praf de sare, răzătură de lămâie şi făina pusă în ploaie.

Amesteci ingredientele cu lingura de lemn, învârtind într-un singur sens. Pui în aluat nuci tocate şi stafide spălate şi scurse.

Iei porţii mici din aluat cu lingura şi le pui într-o tavă neunsă. Le ungi cu albuş bătut şi le coci 30 de minute la foc potrivit. Le serveşti calde sau reci, pudrate cu zahăr vanilat.

Gogoşi cu dulceaţă de afine

Gogoşi umplute cu gutui

Cele mai bune gogoşi cu nuci şi mac

Cele mai bune gogoşi coapte

Loading...