Icre de fasole, reţeta ideală de post: gustoasă şi sănătoasă

2 shutterstock 349266029 jpg jpeg

Sigur ai conserve de fasole în cămară. Acest preparat clasic de post se prepară în doar câteva minute. E consistent, aromat, fin, cremos. Hai la masă!

  • 500 g fasole albă din conservă
  • zeama de la 1 lămâie 
  • 80-100 ml ulei
  • sare, piper
  • 1 ceapă albă 

 Scurgi fasolea într-o sită şi păstrezi puţin din zeama din conservă. Pui fasolea într-un blender fasolea, cu uleiul şi zeama de lămâie şi mixezi pâă obţii un piure cremos. Dacă e prea tare, adaui puţină zeamă din conservă şi mai mixezi.

Transferi într-un castron, adaugi ceapa tocată mărunt şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Decorezi după imaginaţie. 

FOTO: SHUTTERSTOCK