În folclor, mărul era considerat pomul vieţii şi simboliza dorinţa de belşug şi de reînnoire. Învârtita cu mere şi brânză este o plăcintă preparată foarte des de bunicii noştri care-i cunoşteau toate secretele pentru a ieşi perfectă. Urmează sfaturile noastre şi vei obţine cea mai bună învârtită cu mere şi brânză.

Învârtită cu mere şi brânză - Ingrediente

Pentru aluat
500 g făină
100 ml ulei
2 ouă
1 praf de sare
250 ml apă caldă

Pentru umplutură
2 mere
1 praf scorţişoară
300 g brânză
1 ou
100 g zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
50 g stafide
zahăr pudră, pentru decor
100 ml rom

Învârtită cu mere şi brânză - Mod de preparare

Combini apa cu uleiul, adaugi sarea şi ouăle. La final încorporezi făina în ploaie şi frămânţi până când obţii un aluat elastic. Îl laşi să se odihnească 30 de minute.

Mixezi brânza bine scursă cu oul, zahărul tos, stafidele înmuiate în rom şi zahărul vanilat. Cureţi merele, le îndepărtezi cutia cu seminţe şi cotorul şi le feliezi. Întinzi o foaie subţire din aluat, pui umplutura de brânză, o nivelezi, aşezi felii de mere şi presari scorţişoară. Rulezi şi aşezi învârtita într-o tavă tapetată. O ţii la cuptor până când se rumeneşte. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.

Învârtită cu prune

Învârtită cu brânză

Plăcintă cu dovleac

Ştrudel cu prune şi mac

 

 

 

Loading...