Jambon pe varză roşie cu măr

2 shutterstock 1399202312 jpg jpeg

Ştiai că varza roşie este mult benefică pentru consum decât varza albă? Conţine mai multe vitamine, iar pigmenţii care îi dau culoarea roşie-violacee sunt un adevărat inamic al infecţiilor. Este bogată în antioxidanţi, astfel că poate preveni răcelile, infecţiile bronşice şi pulmonare. Totodată, conţine o cantitate mare de vitamina C, care stimulează sistemul imunitar. Încearcă şi tu această reţetă deosebită!

  • 1 rasol de porc cu os şi şorici (1,5 kg)
  • 3 linguri muştar cu boabe 
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriţă sare
  • ½ linguriţă piper

Pentru varza călită

  • 1 kg varză roşie
  • 3 mere
  • 4 linguri ulei
  • sare, piper

Speli rasolul de porc şi îl fierbi în apă cu puţină sare până e gătit pe jumătate. Îl laşi la răcit, apoi îl ungi cu o pastă făcută din muştar cu boabe, miere, sare şi piper.

Îl pui la cuptor într-o tavă cu puţină apă, la foc mic şi îl laşi până se coace lent şi se rumeneşte frumos.

Cureţi varza, o tai fin şi o pui la călit în ulei încins. Când e pe jumătate făcută, adaugi merele rase, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi fierbi până scade toată zeama. Serveşti jambonul cu varza roşie călită.

FOTO: Shutterstock