Această reţetă de ketchup de casă vine de la Monica Marton, din Oradea. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente

2 kg roşii

6 gogoşari

2 căţei usturoi

6 cepe

200 g zahăr brun

100 ml oţet

2 linguri muştar

6 boabe piper

3 cuişoare

4 linguri ulei

1 linguriţă sare

Mod de preparare: 

Speli roşiile, le opăreşti, apoi le îndepărtezi pieliţele şi le tai mărunt. Procedezi la fel şi cu gogoşarii. Cureţi şi toci ceapa şi usturoiul, apoi le căleşti în ulei încins. Adaugi roşiile şi gogoşarii, muştarul, piperul, cuişoarele măcinate, sarea, zahărul şi oţetul. Amesteci şi le fierbi 30 de minute, opreşti focul, le laşi să se răcorească şi le dai prin blender. Aşezi din nou pe foc şi fierbi ketchupul alte 30-40 de minute, la foc mediu, până se îngroaşă.

Răstorni ketchupul în borcane, le sterilizezi şi le laşi la răcit.

Loading...