O reţetă ideală şi sănătoasă de lasagna, în care înlocuieşti carnea tocată cu o umplutură de spanac şi brânză cremoasă. Încearc-o şi spune-ne ce părere ai.

Ingrediente pentru lasagna cu spanac:

70 g unt
50 g făină
800 ml lapte
1 frunză de dafin
800 g spanac
200 g brânză ricotta
Nucşoară rasă
300 g foi de lasagna
100 g parmesan ras

Mod de preparare lasagna cu spanac:

Pentru început, încinge cuptorul la 190 de grade sau pe treapta 5. Topeşte 50 de grame de unt într-o cratiţă şi apoi pune făina. Găteşte 2 minute amestecând cu un tel şi apoi pune laptele. Ai grijă ca amestecul să nu aibă cocoloaşe. Acum poţi adăuga piperul proaspă măcinat şi foaia de dafin. Lasă la fiert pentru 5 minute şi apoi opreşte focul.

Îndepărtează codiţele de la spanac şi spală-l apoi pune 20 de grame de unt într-o tigaie şi pune spanacul. Când s-a gătit, scurge lichidul şi lasă spanacul deoparte. Toacă-l şi amestecă-l cu brânza ricotta, un polonic din sosul pregătit mai devreme şi nucşoară rasă, apoi condimentează cu sare şi piper.

Într-o tavă de cuptor, de preferat din sticlă termorezistentă, pune foile de lasagna, sos alb, amestecul de spanac şi puţin parmezan ras. Formează straturi până ce rămâi fără ingrediente, însă ai grijă ca ultimul strat să fie de paste, sos şi parmezan.

Coaced pentru 30 de minute sau până ce foile de lasagna sunt moi. Serveşte cald.
 

Loading...