Legume la cuptor gratinate, cu brânză şi usturoi

1 legume gratinate jpg jpeg

Ai poftă de o gustare rapidă, caldă şi cu un gust desăvârşit? Taie rapid nişte legume, bagă-le la cuptor şi adaugă deasupra un dressing de brânză cu usturoi şi lămâie. Combinaţia este de-a dreptul savuroasă. În plus, reţeta se prepară rapid.

Ingrediente

  • 2 cartofi de dimensiuni medii, cuburi
  • 1 cartof dulce
  • 3 morcovi medii, tăiaţi cubulete sau felii
  • Un ardei gras
  • Brânză feta
  • Usturoi după gust
  • Ulei de măsline extra virgin
  • Zeamă de lămâie
  • Sare şi piper după gust
  • Pătrunjel

Mod de preparare

Încălziţi cuptorul la 200° C. Aşezaţi legumele pe o foaie de copt, aranjându-le pe un singur strat. Legumele se taie cuburi. Apoi, amestecaţi brânza feta cu usturoiul, uleiul şi lămâia, apoi adăugaţi amestecul obţinut peste legume.

La final, bagaţi la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până când legumele sunt făcute, iar brânza de deasupra este aurie.

Poftă bună!