Uitasem de această reţetă de mâncare de mazăre cu pipote, peste care dădusem într-o carte mai veche de reţete. Ţin minte că o pregătisem după ce mama o gătise de foarte multe ori şi a fost foarte bună. Am avut o mică reticenţă când a venit vorba de pipote, gândindu-mă că s-ar putea să dureze mai mult, dar nu m-am descurajat. Am gătit şi am obţinut o mâncare de mazăre cu pipote foarte gustoasă.

Ingrediente pentru mâncare de mazăre cu pipote

500 g pipote de pui
1 morcov
200 ml suc de roşii
1 kg mazăre
1 ceapă
sare
piper

Mâncare de mazăre cu pipote - Mod de preparare

Cureţi pipotele bine, le tai zgârciurile în exces, le speli şi le laşi la scurs. Căleşti ceapa şi pipotele în ulei. După ce carnea şi-a schimbat culoarea, presari sare, adaugi foaia de dafin şi acoperi cu apă. Laşi la fiert cam 45 de minute. Verifici dacă sunt gata, adaugi usturoiul feliat, mazărea, bulionul, potriveşti de sare şi piper şi mai laşi 15-20 de minute pe foc. Nimic nu va mai rămâne în farfurie după ce vei servi această mâncare de mazăre cu pipote celor dragi.

Supă-cremă de mazăre

Mâncare de mazăre cu pui

Cotlete de porc cu mazăre

Chifteluţe de mazăre

Loading...