Vă prezentăm cele mai simple reţete din bucătăria thailandeză. Cu nişte combinaţii delicioase de dulce şi sărat, aceste reţete îţi vor merge la suflet.

Surimi cu orez şi ou

Ingrediente pentru surimi cu orez şi ou:

200 g orez
4 ouă
250 g surimi
1 legătură de ceapă verde
sare
piper
2 ardei chilli
1 lingură pastă de chilli
1 lingură sos de soia

Mod de preparare surimi cu ou şi orez:

Spală orezul de amidon în apă rece de câteva ori şi pune-l la fiert în apă cu sare. După ce îl fierbi, scoate-l separat pe o farfurie. Separat, bate ouăle şi găteşte-le în două linguri de ulei, adaugând sare şi piper. Pune omleta pe farfurie şi adaugă în tigaie ceapa verde tocată mărunt. Pune peste ceapă surimi tocat cubuleţe şi 2 ardei chilli. Adaugă orezul şi omleta, alături de o lingură de pastă de chilli. Adaugă o lingură de sos de soia, sare şi piper şi continuă să găteşti pe foc mare. După ce totul e gătit, presară susan peste şi serveşte.

Pui satay autentic thailandez

Ingrediente: 


1 legătură lemongrass
2 cepe roşii
4 căţei usturoi
2 chilli proaspeţi
1 bucăţică ghimbir
1/2 linguriţă turmeric
2 linguri coriandru măcinat
2 linguri chimen
3 linguri sos de soia
3 linguri sos de peşte
6 linguri zahăr brun
2 linguri ulei
2 bucăţi de carne de vită
1 pachet beţe de frigărui

Mod de preparare:

Fă marinata punând lemongrass-ul, ceapa, usturoiul, ardeii chilli, ghimbirul, turmericul, coriandrul, chimenul, sosul de soia, sosul de peşte, zahărul brun şi uleiul într-un robot de bucătărie. Amestecă totul până obţii o pastă. Gustă marinata. Ar trebui să fie dulce, picantă şi sărată. Adaugă mai mult zahăr sau sos de peşte ca să ajustezi gustul. Taie carnea în cubuleţe. Pune marinata într-un bol şi adaugă carnea. Amestecă bine, astfel încât fiecare bucăţică să fie acoperită de sos. Lasă totul la frigider pentru 24 de ore.

Pune carnea pe beţele de frigărui. Încinge o tigaie grill şi pune-le în tigaie pentru 10-20 de minute, în funcţie de cât de subţire ai tăiat carnea.
Serveşte cu orez jasmine şi sos de alune.


Pui thai cu busuioc

Ingrediente:

500 g pui dezosat şi dezpieliţat
2 linguri sos de peşte
1 lingură apă
2 linguri sos de soia
2 linguri zahăr
1 legătură busuioc
1/2 ceapă
1 căţel de sturoi
1 ardei gras
ulei de măsline
sare
piper


Mod de preparare:

Combină puiul tăiat fâşii cu sos de soia, sos de peşte, zahăr şi apă într-un bol. Într-o tigaie antiaderentă, încinge o lingură de ulei de măsline şi adaugă ceapa tăiată fâşii subţiri. Găteşte puţin apoi adaugă usturoiul tocat. Pune ardeiul tocat în fâşii şi mai găteşte puţin.
Puen şi puiul şi găteşte până ce carnea e pătrunsă. Adaugă marinata şi mai găteşte pentru 1 minute. Adaugă sare şi piper dacă e nevoie, ia tigaia de pe foc şi pune frunzele de busuioc. 

 

https://www.thespruceeats.com/top-classic-thai-food-dishes-4118933

Loading...