Colţunaşi cu brânză de vaci şi smântână

coltunasi cu branza de vaci si smantana jpeg

O reţetă care este gata în numai 60 de minute şi care poate fi oricând preparată.

Ingrediente Pentru aluat 400 g făină 1 ou sare apă

300 g brânză de vaci bine scursă

2 gălbenuşuri

1 praf de sare

1 lingură zahăr (opţional)

100 g unt

smântână

Cum se prepară

Se amestecă făina, oul, sare, după gust, şi apă până se obţine un aluat potrivit, consistent, care să nu se lipească de mână. Se presară planşeta cu făină, se întinde aluatul în foaie şi se împarte în pătrate cu latura de 8 cm.

Separat, se freacă brânza cu gălbenuşurile, zahărul (opţional) şi praful de sare. Se pune pe fiecare pătrat de aluat câte o linguriţă de brânză, se strânge marginea ca un săculeţ, sigilând umplutura în interior. Se pun la fiert în apă clocotită cu sare, având grijă ca focul să nu fie foarte puternic pentru a nu desface colţunaşii. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn pentru a împiedica lipirea colţunaşilor între ei. Când sunt gata fierţi, se scot cu spumiera, se toarnă unt fierbinte peste ei şi se servesc imediat, garnisiţi cu smântână.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg