FOTO Piersici la grătar cu cremă de mascarpone

Grilled Peaches with Mascarpone Cream jpeg

Piersicile la grătar cu cremă de mascarpone sunt un desert uşor, delicios şi simplu de preparat.

Ingrediente

2 căni vin dulce, portughez ½ cană frişcă ½ cană brânză mascarpone 1 lingură zahăr ¼ linguriţă esenţă de vanilie 1 praf de sare 4 piersici, descojite şi fără sâmburi

Mod de preparare

Pune vinul într-o cratiţă mică şi pune cratiţa pe foc. Redu focul şi las-o până când cantitatea de vin scade, cam 30 de minute. Pune vinul la frigider, pentru răcire.

Când reducţia de vin este rece, poţi începe să prepari crema de mascarpone.

Folosind un mixer, amestecă brânza mascarpone cu zahărul, esenţa de vanilie şi sarea, la viteză medie, cam 30 de secunde.

Redu viteza mixerului şi adaugă treptat crerma de frişcă. Când ai terminat de adăugat frişca măreşte din nou viteza mixerului. Mai amestecă 1 minut. Pune crema formată în frigider pentru răcire.

Pregăteşte grătarul la foc mediu. Dacă doreşti stropeşte jumătăţile de piersică cu unt topit şi pune-le pe grătar. Lasă-le pe grătar cam 6-8 minute, până când piersicile se înmoaie.

Pune pe fiecare jumătate de piersică cremă de mascarpone şi stropeşte cu reducţia de vin.

image

image

Sursă: cup of zest