Negresă cu cremă de vanilie

64917 jpeg

Negresa, ca şi checul, sunt acel dulce la îndemână pe care îl poţi prepara oricând. Noi ti-am pregatit pentru astazi o reteta de negresa cu crema de vanilie.

Ingrediente

Pentru aluat

3 ouă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1/2 cană lapte 1 linguriţă de amoniac 1 1/2 căni făină

Pentru cremă

55 g unt

45 ml lapte

50 g praf budincă vanilie instant

250 g zahăr pudră

5 ml esenţă vanilie

Pentru glazură

115 g ciocolată amăruie

15 g unt

Mod de preparare

Pentru aluat, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se freacă bine cu zahărul până se topeşte. Gălbenuşurile se bat cu uleiul, laptele, amoniacul stins, se adaugă albuşurile bătute cu zahăr şi se pune făina. Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor 30 de minute la foc potrivit.

Pentru cremă, se bat cu mixerul untul, laptele şi praful de budincă. Se adaugă treptat zahărul pudră şi vanilia. Se toparnă crema peste negresa şi se dă la rece 2-3 ore.

Pentru glazură, se amestecă ciocolata şi untul la foc foarte mic. Când se răceşte puţin, se toarnă peste negresa cu crema de vanilie şi se dă la rece.

Negresa de post

Negresa de post

Negresa cu frisca

Negresa cu frisca

Negresa cu bere

Negresa cu bere

sursa foto: Profimedia