Negresă cu cremă de vanilie

Negresa, ca şi checul, sunt acel dulce la îndemână pe care îl poţi prepara oricând. Noi ti-am pregatit pentru astazi o reteta de negresa cu crema de vanilie.
Ingrediente
Pentru aluat
3 ouă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1/2 cană lapte 1 linguriţă de amoniac 1 1/2 căni făină
Pentru cremă
55 g unt
45 ml lapte
50 g praf budincă vanilie instant
250 g zahăr pudră
5 ml esenţă vanilie
Pentru glazură
115 g ciocolată amăruie
15 g unt
Mod de preparare
Pentru aluat, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se freacă bine cu zahărul până se topeşte. Gălbenuşurile se bat cu uleiul, laptele, amoniacul stins, se adaugă albuşurile bătute cu zahăr şi se pune făina. Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor 30 de minute la foc potrivit.
Pentru cremă, se bat cu mixerul untul, laptele şi praful de budincă. Se adaugă treptat zahărul pudră şi vanilia. Se toparnă crema peste negresa şi se dă la rece 2-3 ore.
Pentru glazură, se amestecă ciocolata şi untul la foc foarte mic. Când se răceşte puţin, se toarnă peste negresa cu crema de vanilie şi se dă la rece.
sursa foto: Profimedia