Paste cu cremă de brânză la cuptor FOTO

paste cu crema de branza la cuptor jpeg

Cea mai „grea“ parte a acestei reţete de paste cu cremă de brânză la cuptor este fierberea pastelor în formă de scoică. Ai nevoie de acestea pentru a le umple mai uşor şi cu o cantitate mai mare. Apoi, după ce ai fiert pastele, trebuie doar să amesteci ingredientele pentru umplutură.

Paste cu cremă de brânză la cuptor - Ingrediente (4 porţii)

250 g paste în formă de scoică (cam 20 de bucăţi) ulei 1 3/4 cană brânză ricotta 2 căni mozzarella răzuită 1 ou 1 linguriţă rozmarin şi busuioc uscate 1 cană sos de roşii sare piper

Paste cu cremă de brânză la cuptor - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Fierbi pastele în apă cu puţină sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Scurgi pastele, torni 1 linguriţă de ulei peste şi amesteci. Dai deoparte. Într-un vas mediu, amesteci ricotta, oul, rozmarinul şi busuiocul şi 1 cană de mozzarella până când se combină bine.

image

Umpli fiecare „scoică“ cu o lingură din amestecul de ricotta. Ungi cu ulei un vas termorezistent. Aşezi „scoicile“ în tavă.

image

Torni sosul de roşii pe deasupra şi presari restul de brânză mozzarella. Acoperi cu o folie şi laşi la cuptor pentru 30 de minute. Apoi, dai la o parte folia şi mai laşi 5 minute în cuptor.

image

sursa: http://www.messforless.net