Reţeta perfectă pentru clătite franţuzeşti

clatite jpeg

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să nu ţi se rupă clătitele? Află cum poţi prepara clătite subţiri şi aromate.

Ai nevoie de

2 căni lapte

1 cană şi 1/3 făină

1 ou

1 lingură ulei de măsline

½ lingură praf de copt

½ lingură zahăr

1 praf de sare

Bate oul, după care toarnă laptele. Adaugă făina cernută şi mixează pentru a nu se forma cocoloaşe. Încorporează sarea, zahărul şi praful de copt. La final se pune şi uleiul de măsline. Lasă aluatul să se odihnească 15 minute. Unge cu puţin ulei o tigaie neaderentă şi toarnă o jumătate de polonic de aluat. Când marginile încep să se ridice şi devin uşor arămii, întorci clătita cu o spatulă. Las-o aproximativ 1 minut şi pe cealaltă parte. Le ungi cu ce umplutură doreşti.

Sursa foto http://cocinamuyfacil.com

http://cocinamuyfacil.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg