Ruladă cu pateu de ficat şi gogoşari muraţi
Dacă vrei, poţi să foloseşti pentru această reţetă pateu de ficat de pui pe care să-l prepari chiar tu.
Ruladă cu pateu de ficat şi gogoşari muraţi - Ingrediente (8 porţii)
Pentru blat 6 ouă 6 linguri făină 1 praf sare rozmarin verde sau uscat
Pentru umplutură
200 g pate ficat
1 gogoşar murat
sare
piper
1 legătură pătrunjel
şuncă de piept de curcan
Ruladă cu pateu de ficat şi gogoşari muraţi - Cum se prepară
Se bat albuşurile spumă cu sarea. Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de făină, se încorporează albuşurile, amestecând uşor de jos în sus, şi se adaugă restul de făină în ploaie şi rozmarin mărunţit, după gust. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 20-30 de minute, până devine aurie. Se scoate blatul, se pune pe un şervet umed şi se rulează cu tot cu şervet.
Se freacă bine pateul cu gogoşarul tăiat şi scurs şi se amestecă cu şunca de curcan. Se condimentează cu sare, piper şi se adaugă pătrunjelul. Se desface blatul din şervet, se unge cu amestecul de pate, se rulează din nou şi se lasă la rece. Când se serveşte, rulada cu pateu de ficat şi gogoşari muraţi se taie felii.