Salată cu fasole verde, nuci şi brânză feta

Această salată este perfectă pentru zilele călduroase de vară şi merge foarte bine cu carnea la grătar.
Preparare 18'
Ingrediente
450g fasole verde, curăţată şi tăiată 1 cană nuci crude, tocate 2/3 cană brânză feta, fărâmiţată 2/3 cană ceapă roşie, tocată
Pentru dressing
1 cană ulei de măsline
½ cană oţet de mere
¼ cană suc de lămâie proaspăt
coaja de la 1 lămâie rasă
½ cană frunze de mentă proaspete, tocate
4 căţei de usturoi, tocaţi
¼ linguriţă sare
Mod de preparare
Dressingul
Adaugă ingredientele pentru dressing într-un blender şi amestecă-le până se formează un amestec omogen. Acoperă dressingul şi bagă-l la frigider. Îl poţi păstra până la 10 zile.
Salata
Pune fasolea verde la fiert. Fierbe-o 2 sau 3 minute, nu mai mult. Pune fasolea într-un vas cu gheaţă pentru a stopa procesul de fierbere. După ce s-a răcit pune fasolea într-o strecurătoare şi las-o să se scurgă de apă.
Adaugă într-un bol mare fasolea verde, nucile, brânza feta şi ceapa. Toarnă pe deasupra dressingul de lămâie şi mentă după preferinţe şi asezonează cu sare.
sursa: http://www.theroastedroot.net