Salată cu fasole verde, nuci şi brânză feta

Green bean salad with walnuts and feta 1 jpeg

Această salată este perfectă pentru zilele călduroase de vară şi merge foarte bine cu carnea la grătar.

Preparare 18'

Ingrediente

450g fasole verde, curăţată şi tăiată 1 cană nuci crude, tocate 2/3 cană brânză feta, fărâmiţată 2/3 cană ceapă roşie, tocată

Pentru dressing

1 cană ulei de măsline

½ cană oţet de mere

¼ cană suc de lămâie proaspăt

coaja de la 1 lămâie rasă

½ cană frunze de mentă proaspete, tocate

4 căţei de usturoi, tocaţi

¼ linguriţă sare

Mod de preparare

Dressingul

Adaugă ingredientele pentru dressing într-un blender şi amestecă-le până se formează un amestec omogen. Acoperă dressingul şi bagă-l la frigider. Îl poţi păstra până la 10 zile.

Salata

Pune fasolea verde la fiert. Fierbe-o 2 sau 3 minute, nu mai mult. Pune fasolea într-un vas cu gheaţă pentru a stopa procesul de fierbere. După ce s-a răcit pune fasolea într-o strecurătoare şi las-o să se scurgă de apă.

Adaugă într-un bol mare fasolea verde, nucile, brânza feta şi ceapa. Toarnă pe deasupra dressingul de lămâie şi mentă după preferinţe şi asezonează cu sare.

sursa: http://www.theroastedroot.net