Salată de fructe cu sos de vanilie şi zahăr caramel

salata fructe jpeg

Uşor de preparat şi foarte delicioasă, salata de fructe cu sos de vanilie şi zahăr caramel este binevenită în anotimpul răcoros. Ingrediente

2 portocale

2 mere

câteva boabe de strugure sau vişine din vişinată

Ingrediente sos de vanilie

1 ceaşcă zahăr

2 linguri făină

1/4 linguriţă nucşoară rasă

1 ceaşcă apă rece

2 linguri unt

1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru zahăr caramel

150 g zahăr

Cum se prepară

Se curăţă portocalele şi merele de coajă şi se taie felii subţiri. Vişinele se scurg bine, iar boabele de strugure se scot de pe ciorchine. Se repartizează în pahare sau ceşti.

Pentru sos, într-o tigaie se amestecă zahărul, făina, nucşoara şi se adaugă apa rece. Se aduce la fiert şi se amestecă mereu să nu se prindă. Se adaugă untul şi vanilia. Se toarnă peste amestecul de fructe.

Se caramelizează zahărul şi imediat după ce a devenit maroniu se toarnă peste salata de fructe cu sosul de vanilie.