Tort festiv de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

1366905787 9732deliciu 20cu 20nuci jpeg

Încântă-ţi familia sau prietenii cu un tort festiv de-a dreptul savuros!

Ingrediente: 4 ouă, 16 linguri zahăr, 500 ml lapte, 20 g gelatină, 500 ml frişcă lichidă, 200 g nuci, 2 pungi de pişcoturi, 100 g cafea, 1 esenţă de rom, 100 g cacao, 1 fruct-stea, ½ kiwi, 1 piersică din compot

Timp de preparare: 1h

Dificultate: mică

Mod de preparare:  

Amesteci foarte bine ouăle cu zahărul. Adaugi laptele călduţ şi pui amestecul la foc mic. Amesteci încontinuu, până ce compoziţia se îngroaşă. Dizolvi gelatina în puţină apă şi o amesteci cu crema pe care ai luat-o de pe foc. Laşi să se răcească şi când este aproape rece adaugi frişca bătută bine. La sfârşit, adaugi nucile măcinate.

Dai crema la frigider pentru jumătate de oră. Prepari un litru de cafea tare, în care adaugi esenţa de rom. Înmoi unul câte unul pişcoturile de şampanie în cafea (fără să se sfărâme!). Pe un platou pe care ai pus o formă rotundă ca un inel (o poţi face tu din carton), faci un pat de pişcoturi, peste care pui o treime din cremă. Alternezi straturi le de pişcoturi şi de cremă şi închei cu unul de cremă. Presari deasupra cacao şi ornezi cu fructele tăiate rondele. Dai tortul la frigider. Înainte de a-l tăia, scoţi „inelul“.