Vă era poftă, nu? Şi nouă şi vă împărtăşim şi vouă reţeta.

Ingrediente (1 tavă)

500 g făină
1 plic drojdie uscată
200 ml lapte călduţ
25 g unt
3 gălbenuşuri
4 linguri miere
300 g miez de nucă
200 g zahăr pudră
scorţişoară măcinată
2 linguri rom
1 praf de sare
1 ou pentru uns deasupra
2 linguri de lapte

Mod de preparare

Se cerne făina de două ori într-un vas. Separat, se dizolvă drojdia în 2 linguri de lapte călduţ, se adaugă 2 linguri de făină şi se amestecă bine. Maiaua obţinută se lasă la dospit, la loc cald, până îşi dublează volumul.

Se diluează mierea în restul de apă călduţă, se adaugă praful de sare, untul topit (sau moale), gălbenuşurile, apoi se amestecă cu maiaua dospită. Se pune totul în mijlocul vasului cu făină şi se amestecă treptat cu făină. Se frământă bine, până se obţine un aluat omogen şi elastic. Se lasă la crescut circa 40 de minute, până îşi dublează volumul.

Se întinde aluatul în foaie subţire. Se presară în strat uniform, pe toată suprafaţa, nuca măcinată, amestecată cu zahăr, scorţişoară măcinată şi rom. Se rulează foaia cu umplutura în interior cât mai strâns, formând un rulou.

Se taie ruloul în felii cu grosimea de circa 2-3 cm, care se aşază într-o tavă tapetată cu folie de copt şi se lasă la crescut circa 30 de minute. Se ung deasupra cu ou bătut cu lapte şi se coc în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Îi serveşti presăraţi cu zahăr pudră.

Loading...