Borş de miel cu smântână
Ne pregătim încă de pe acum pentru sărbătorile Pascale şi drept urmare vă propunem acest borş de miel cu smântână.
Ingrediente pentru borş de miel cu smântână
1 kg carne de miel 3 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină 2 legături ceapă verde 200 g roşii din conservă 500 ml borş 1 legătură leuştean sare 3 gălbenuşuri 200 g smântână
Mod de preparare pentru borş de mile cu smântână
Se opăreşte carnea tăiată bucăţi, se clăteşte în apă rece, după care se pune la fiert în 4 litri de apă. Se adună spuma care se mai formează, se adaugă morcovii, pătrunjelul şi ţelina
tăiate cubuleţe sau date pe răzătoarea mare. După 10 minute, se adaugă ceapa verde tocată mărunt şi sarea. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 de minute. Când carnea şi legumele sunt aproape fierte, se adaugă roşiile din conservă tăiate cubuleţe, apă, dacă mai este nevoie, şi se mai lasă 10-15 minute să fiarbă.
Se adaugă borşul fiert separat şi spumuit şi se amestecă smântâna cu gălbenuşurile. Se ia cu polonicul din zeamă şi se toarnă peste smântână până aceasta ajunge la temperatura
ciorbei. Se pune înapoi în oală, se opreşte focul şi se presară leuşteanul tocat mărunt. Şi gata borşul de miel cu smântână!