Cel mai simplu chec cu banană întreagă FOTO
Este un desert apetisant, fie că îl mănânci la micul dejun, îl iei la pachet pentru masa de prânz sau te răsfeţi cu o felie în pauza de cafea de la serviciu. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi şi te vei îndrăgosti de acest chec cu banană întreagă.
Cel mai simplu chec cu banană întreagă – Ingrediente
220 g făină ½ linguriţă praf de copt 1 lingură zahăr vanilat 75 g unt topit 3 banane 3 ouă 100 g zahăr brun 100 ml lapte bătut 100 g alune de pădure sare unt, pentru uns forma de chec zahăr pudră, pentru ornat
Cel mai simplu chec cu banană întreagă – Mod de preparare
Combini într-un vas făina, praful de copt, zahărul vanilat şi un praf de sare şi amesteci cu un mixer până la omogenizare. Descojeşti 2 banane şi le pasezi într-un castron, cu o furculiţă.
Adaugi ouăle, zahărul brun, laptele bătut şi untul topit în bolul cu piureul de banane şi amesteci până se omogenizează.
Adaugi ingredientele acestea într-un vas mare şi omogenizezi cu mixerul.
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pui alunele de pădure într-o pungă resigilabilă şi le zdrobeşti cu un făcăleţ. Adaugi alunele mărunţite în vasul mixerului şi baţi bine, ca să se combine cu aluatul lichid.
Ungi o formă de chec cu unt. Torni jumătate din cantitatea de aluat. Descojeşti banana care ţi-a rămas şi o aşezi peste compoziţie, apoi o acoperi cu restul de aluat. Dai la cuptor şi coci checul aproximativ 40-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Laşi checul să se răcească, apoi îl pudrezi cu zahăr. Dacă vrei, îl serveşti cu frişcă bătută.
Sursa + foto: kitchenstories.io