Chiftele de cartofi umplute cu ciuperci şi mărar

Chiftele de cartofi umplute cu ciuperci jpeg

Atunci când îţi mai rămâne piure de la masa de seară, foloseşte-l în această reţetă. Vei descoperi o modalitate simplă de a folosi ingredientele. Este o reţetă perfectă pentru vară şi poţi folosi diferite ierburi aromatice pentru a-i da un plus de savoare.

Chiftele de cartofi umplute cu ciuperci - Ingrediente

900 g cartofi 2 foi de dafin 2 linguri de ulei (sau mai mult, pentru prăjire) 130 g ciuperci 150 g ceapă 10 g mărar ½ cană făină sare, după gust piper, după gust

Cum se prepară chiftelele de cartofi umplute cu ciuperci

Speli, cureţi şi tai cartofii cubuleţe. Îi fierbi cu foaia de dafin, până sunt complet făcuţi.

Între timp, încingi 1 lingură de ulei într-o tigaie. Toci ceapa şi tai ciupercile grosier. Le adaugi în tigaie şi le căleşti la foc mediu spre mic, amestecând din când în când, până se evaporă tot lichidul, aproximativ 15-20 de minute. Mai ţii pe foc încă 5 minute, după evaporarea lichidului, până când compoziţia începe să capete o culoare maronie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. La final, toci mărarul, îl adaugi peste ciuperci, amesteci şi iei tigaia de pe foc.

Când cartofii s-au fiert, îi scurgi şi îi pasezi cu furculiţa sau cu un tel. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi cartofii pasaţi să se răcească. Adaugi făina în piureul obţinut şi amesteci bine compoziţia.

Iei 2 linguri din aluatul de cartofi şi îi dai formă rotundă şi aplatizată, pui 1 lingură din compoziţia de ciuperci şi acoperi cu o altă bucată de aluat de cartofi. Formezi astfel o chiftea rotundă. Când ai terminat şi sunt gata toate chiftelele de cartofi, încingi restul de ulei într-o tigaie. Dacă este nevoie, mai pui ulei.

Prăjeşti chiftelele aproximativ 5 minute, până se rumenesc, le întorci şi le mai prăjeşti 5 minute pe partea cealaltă. Dacă vrei, serveşti cu zeamă de lămâie, muştar sau hrean.

Sursa + foto: www.imagelicious.com

www.imagelicious.com