Coaste de miel cu cartofi la cuptor – Reţeta lui Jamie Oliver

Coaste de miel cu cartofi jpeg

Aceste coaste suculente de miel sunt foarte aromate şi, deşi pare greu de crezut, sunt gata în puţin peste o oră. Reţeta este recomandată şi testată de Jamie Oliver, aşa că merită să o încerci şi tu.

Coaste de miel cu cartofi la cuptor - Ingrediente (4 porţii)

10 cartofi potriviţi 1 mână de roşii cherry 1 mână de măsline Kalamata ulei 1 bucată cu 6 coaste de miel câteva crenguţe de rozmarin 6 căţei de usturoi sare piper

Coaste de miel cu cartofi la cuptor - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Fierbi cartofii în apă clocotită cu sare între 10 şi 15 minute sau până se înmoaie, apoi îi scurgi. Între timp, storci seminţele de la roşii şi scoţi sâmburii măslinelor.

Încingi o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie, la foc mare, adaugi coastele de miel şi le rumeneşti, apoi le scoţi pe o farfurie.

Tai cartofii fierţi şi îi răstorni în tigaie, apoi îi prăjeşti câteva minute la foc mediu spre mic. Adaugi în tigaie roşiile şi măslinele, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Alegi frunzele de rozmarin, le împrăştii peste căţeii de usturoi descojiţi şi puşi într-o tavă şi stropeşti totul cu puţin ulei. Răstorni în tava de copt legumele din tigaie.

Aşezi bucata de coaste de miel peste cartofi, în tavă, şi o dai la cuptor. În funcţie de cât de mari sau mici sunt coastele, va dura între 20 şi 30 de minute ca să se coacă. Carnea va fi roz în centru, aşa că poţi adăuga 5-10 minute la timpul de coacere, dacă îţi place să fie mai bine făcută.

Când coastele de miel s-au rumenit, le feliezi şi obţii 6 cotlete. Le serveşti calde, cu cartofii crocanţi din tavă. Dacă vrei, serveşti cu un sos salsa verde sau cu un strop de ulei.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Miel în sos de bere parfumat cu rozmarin, o reţetă delicioasă

Cotlete de miel cu legume la cuptor

Plăcinta ciobanului cu carne de miel FOTO

Gyros cu carne de porc şi miel, cu sos tzatziki FOTO