Conopidă pane cu sos de soia şi susan (reţetă asiatică)

3 conopida pane cu sos de soia si susan jpg jpeg

Dacă vrei să îţi surprinzi invitaţii cu un preparat deosebit, încearcă reţeta de conopidă pane pe care ţi-o recomandăm astăzi. Este o versiune cu legume, care înlocuieşte carnea de pui din clasica reţetă pentru „puiul Generalului Tso“.

Ingrediente

1 căpăţână de conopidă, tăiată bucheţele ulei pentru prăjit ceapă verde, pentru decor seminţe de susan, pentru decor

Pentru sosul Generalului Tso

1 lingură ulei din seminţe de susan

3 căţei de usturoi tocaţi

1 bucăţică de ghimbir, dată prin răzătoare

120 ml supă de pui sau de legume

120 ml sos de soia

80 ml oţet de orez

50 g zahăr tos (sau mai mult, după preferinţă)

2 linguri pastă de tomate

1 linguri amidon de porumb

Pentru aluat

130 g făină (o cană)

85 grame amidon de porumb

1 ½ linguriţă de praf de copt

2 linguriţe sare

4 ouă

apă cât cuprinde (aproximativ 120 ml)

Mod de preparare

Pentru sosul Generalului Tso, încălzeşti uleiul de susan într-o cratiţă, la foc mediu. Adaugi ghimbirul ras şi usturoiul şi le sotezi un minut sau două. Adaugi restul de ingrediente şi amesteci bine, ca să se combine toate aromele. Laşi să dea în clocot, apoi fierbi la foc mic 20-30 de minute sau până vezi că se îngroaşă sosul. Adaugi mai mult zahăr, după gust, dacă vrei un sos mai dulce.

Pentru aluatul pentru conopidă: amesteci cu telul toate ingredientele, până se formează un aluat uşor lichid. Compoziţia ar trebui să fie suficient de groasă ca să se lipească de conopidă şi să o acopere bine, dar să fie şi un pic lichidă, ca să se scurgă uşor excesul. Dacă este nevoie, adaugi apă ca să ajustezi consistenţa.

Pentru prăjirea conopidei: Torni o cantitate generoasă de ulei într-o tigaie, cât să acopere bucheţelele de conopidă pe jumătate. Încingi uleiul la foc mediu şi testezi ca să vezi dacă e suficient de fierbinte.

Scufunzi bucheţelele de conopidă în aluat şi laşi să se scurgă excesul, apoi le aşezi în uleiul încins. Le prăjeşti câteva minute pe fiecare parte, apoi le întorci şi repeţi procedura, întorcându-le dacă este necesar, până obţii o crustă frumos rumenită şi bine prăjită.

Scoţi conopida şi o aşezi pe un grătar din sârmă, cu hârtie absorbantă dedesubt, ca să se răcească şi ca să absoarbă excesul de ulei.

Pentru servire: amesteci conopida prăjită cu sosul (o cantitate suficientă cât să acopere bucheţelele) şi la final, presari ceapă verde toată şi seminţe de susan, după gust. Serveşti alături de o porţie de orez, dacă doreşti.

Sursa + foto: pinchofyum.com

Somon cu conopidă la cuptor (gravide)

Somon cu conopidă la cuptor (gravide)

Conopidă la cuptor cu sos de unt FOTO

Conopidă la cuptor cu sos de unt FOTO

Piure de conopidă şi varză Kale (puţini carbohidraţi)

Piure de conopidă şi varză Kale (puţini carbohidraţi)