Coroniţă de pişcoturi cu vanilie

Coronita de piscoturi cu vanilie jpeg

Descoperă gustul pişcoturilor în combinaţii indrăzneţe. Fă-ţi timp şi prepară această reţeţă delicioasă. Ingrediente:

400 g pişcoturi

500 ml lapte

100 g zahăr

4 gălbenuşuri

40 g amidon

1 esenţă de vanilie

2 ouă

100 ml lapte

1 zahăr vanilat

2 linguri de cacao

100 g zahăr pudră

1 linguriţă gelatină

fructe proaspete

Mod de preparare:

Pentru crema de vanilie, pui la foc mic laptele cu zahărul. Separat, freci bine gălbenuşurile cu amidonul. Când laptele începe să fiarbă domol, iei pe rând câte o linguriţă şi o adaugi peste gălbenuşuri (nu mai mult de 10), amestecând bine. Adaugi laptele fierbinte şi baţi cu telul.

Torni compoziţia obţinută înapoi în oală, pe foc, şi continui să amesteci până începe să se îngroaşe crema. Dai aragazul la minimum, mai laşi 30 de secunde, apoi iei oala şi o scufunzi într-un recipient cu apă rece şi adaugi esenţa de vanilie. Mai amesteci 2 minute şi laşi să se răcorească.

Pentru crema de ciocolată, freci ouăle cu zahărul pudră. Adaugi laptele, zahărul vanilat şi pui compoziţia la fiert pe baie de aburi, amestecând constant, ca să nu facă cocoloaşe. Adaugi şi gelatina (preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj). După ce capătă consistenţa unei creme, iei oala de pe foc şi încorporezi cacaua. Aşezi pişcoturile într-o tavă de tort cu fund detaşabil, începând de pe margine şi continuând cu blatul propriu-zis.

În total, vor fi trei straturi de pişcoturi. Între ele întinzi, intercalat, crema de vanilie şi pe cea de ciocolată şi îmbraci totul în cremă de vanilie; ornezi cu felii subţiri de portocală sau cu alte fructe proaspete.