Creveţi cu sos de usturoi

IMG 0059 600x600 jpeg

Sunt un fel de mâncare uşor, de inspiraţie mediteraneană. Creveţii cu sos de usturoi pot fi serviţi atât simpli, cât şi alături de paste.

Ingrediente pentru creveţi cu sos de usturoi

8 linguri unt

5 căţei de usturoi

¼ cană vin alb

20 de creveţi curăţaţi

1 lingură sare

½ lingură piper

1 lingură zeamă de lămâie

½ lingură coajă de lămâie

Mod de preparare pentru creveţi cu sos de usturoi

Topeşte 2 linguri de unt într-o tigaie şi adaugă usturoiul pisat. Sotează 1-2 minute, după care toarnă vinul alb. Ţine pe foc 4-5 minute, după care mai adaugă 4 linguri de unt şi mai lasă să se lege sosul 2-3 minute. Dă deoparte şi acoperă cu un capac.

Pune în altă tigaie untul rămas şi căleşte creveţii asezonaţi cu sare şi piper. După 3-4 minute pune zeama de lămâie şi sosul de usturoi. Sotează 1-2 minute, dă deoparte şi presară coaja de lămâie peste creveţii cu sos de usturoi.

Sursa foto http://littleleopardbook.com

http://littleleopardbook.com