Cupe de ciocolată cu zmeură VIDEO

cupe de ciocolata cu zmeura jpeg

Visul oricărui iubitor de ciocolată se desăvârşeşte odată cu această reţetă. Prepară cele mai bune cupe de ciocolată cu zmeură, aceste fructe dulci-acrişoare ale verii.

Ingrediente (6 porţii)

Pentru cupele de ciocolată 200 g ciocolată neagră

150 g zmeură

50g zahăr

200 g ciocolată neagră

300 g frişcă, rece

Mod de preparare

Pregăteşte formele de cupă. Împarte ciocolata în 2 bucăţi, una de 160 de grame şi una de 40 de grame. Topeşte cele 160 de grame la bain-marie. Când s-a topit, ia de pe foc.

Adaugă cele 40 de grame peste ciocolata topită şi amestecă bine, până se încorporează. Umple fiecare formă cu ciocolată, pe jumătate, şi roteşte pentru a acoperi pereţii pe interior în strat subţire.

Toarnă excesul de ciocolată în vas, înapoi. Aşezi fiecare cupă cu gura în jos pe o hârtie până le pregăteşti pe toate. Când sunt gata toate, bagă-le la frigider pentru cel puţin 30 de minute sau până se întăreşte ciocolata.

Pune zmeura şi zahărul într-o tigaie şi lasă să fiarbă la foc mic. Laşi pe foc 5-10 minute, apoi dai la o parte de pe foc. Eventual, dă prin răzătoare pentru a elimina seminţele şi dă deoparte.

Pentru umplutura de ciocolată şi zmeură, aşază ciocolata pe bain marie. Adaugă piureul de zmeură şi amesteci bine. baţi frişca, rece. Încorporezi o treime din frişcă în amestecul de ciocolată. Apoi încorporezi amestecul de ciocolată în restul de frişcă. Asamblezi cupele şi le umpli cu umplutura de ciocolată cu zmeură. Laşi la frigider cel puţin 2 ore. Poţi servi fiecare cupă cu zmeură proaspătă pe deasupra.

http://www.homecookingadventure.com/