Desert cu cremă de lămâie
În weekend, ne răsfăţăm cu o prăjitură cu cremă de lămâie absolut delicioasă. Toţi membrii familiei vor fi încântaţi!
Ingrediente:
2 ouă 150 g zahăr 50 g unt coaja de la două lămâi zeama de la o lămâie 1 pliculeţ gelatină 500 ml lapte
Pentru decor:
150 g pesmet din biscuiţi digestive
175 g nuci măcinate grosier
50 g zahăr
1 cutie
cremă
ciocolată
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu o lingură de zahăr. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, apoi adaugi zeama şi coaja de lămâie. Adaugi albuşurile bătute, gelatina preparată conform instrucţiunilor, şi încorporezi uşor ingredientele, amestecând de sus în jos. Pui la bain-marie şi fierbi până se îngroaşă. Laşi la răcit. Păstrezi câteva linguri pentru decor. Montezi astfel: foaie, cremă albă, cremă de ciocolată, foaie, până termini ingredientele. Dai la rece. Pentru decor, rumeneşti zahărul cu pesmetul de biscuiţi şi cu nucile. Întinzi peste prăjitură crema păstrată şi decorezi.
Dificultate medie
6 porţii
Timp de preparare: 1h şi 30’