FOTO Prăjitură de ciocolată cu căpşuni şi frişcă

prajitura de ciocolata cu capsuni si frisca jpeg

Ciocolata se regăseşte în numeroase deserturi, fiind apreciată în Europa sub toate formele, de persoane de toate vârstele, încă din secolul al XVI-lea. Optează pentru ciocolata neagră, cu 70% cacao, pentru a profita de efectele ei benefice. O poţi folosi şi în această reţetă de prjitură de ciocolată cu căpşuni şi frişcă.

Prăjitură de ciocolată cu căpşuni şi frişcă - Ingrediente

Pentru blat 200 g biscuţi cu vanilie 30 g cacao 100 g unt

500 g cremă de brânză

100 g zahăr pudră

500 ml frişcă lichidă

100 g ciocolată albă

100 g ciocolată cu lapte

100 g ciocolată amăruie

6 foi de gelatină

100 g ciocolată albă de menaj

250 g căpşuni

Prăjitură de ciocolată cu căpşuni şi frişcă - Mod de preparare

Se macină biscuiţii, se amestecă cu cacaua şi untul moale, după care aluatul se aşază în strat de 5 cm pe fundul unor miniforme cu pereţi detaşabili cu diametrul de 8 cm sau într-o singură formă cu diametrul de 26 cm.

image

Se pune crema de brânză într-un castron şi se amestecă cu zahărul pudră. Se bat foarte bine 200 ml de frişcă lichidă şi se adaugă peste brânză. Compoziţia obţinută se împarte în trei.

image

Se toarnă 100 ml frişcă fierbinte peste ciocolata albă şi se amestecă până se topeşte. Se adaugă două foi de gelatină înmuiată în apă şi se omogenizează totul cu o parte din amestecul de brânză. Se toarnă în forme.

image

Peste crema cu ciocolată albă se toarnă cea din ciocolată cu lapte. Se prepară astfel: se amestecă 100 ml frişcă fierbinte cu ciocolata cu lapte. Se adaugă două foi de gelatină înmuiată şi se amestecă cu o parte de brânză.

image

Se toarnă 100 ml frişcă fierbinte peste ciocolata amăruie şi se amestecă până se dizolvă. Se adaugă două foi de gelatină înmuiată în apă şi se amestecă cu brânza rămasă. Se toarnă peste crema de ciocolată cu lapte.

image

Se netezeşte bine suprafaţa cu un cuţit şi se dau formele la frigider timp de o oră, pentru a se întări. Ciocolata albă de menaj se rade. Se decorează desertul cu ciocolată şi căpşuni.

image