FOTO Prăjitură de ciocolată cu căpşuni şi frişcă
Ciocolata se regăseşte în numeroase deserturi, fiind apreciată în Europa sub toate formele, de persoane de toate vârstele, încă din secolul al XVI-lea. Optează pentru ciocolata neagră, cu 70% cacao, pentru a profita de efectele ei benefice. O poţi folosi şi în această reţetă de prjitură de ciocolată cu căpşuni şi frişcă.
Prăjitură de ciocolată cu căpşuni şi frişcă - Ingrediente
Pentru blat 200 g biscuţi cu vanilie 30 g cacao 100 g unt
500 g cremă de brânză
100 g zahăr pudră
500 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată albă
100 g ciocolată cu lapte
100 g ciocolată amăruie
6 foi de gelatină
100 g ciocolată albă de menaj
250 g căpşuni
Prăjitură de ciocolată cu căpşuni şi frişcă - Mod de preparare
Se macină biscuiţii, se amestecă cu cacaua şi untul moale, după care aluatul se aşază în strat de 5 cm pe fundul unor miniforme cu pereţi detaşabili cu diametrul de 8 cm sau într-o singură formă cu diametrul de 26 cm.
Se pune crema de brânză într-un castron şi se amestecă cu zahărul pudră. Se bat foarte bine 200 ml de frişcă lichidă şi se adaugă peste brânză. Compoziţia obţinută se împarte în trei.
Se toarnă 100 ml frişcă fierbinte peste ciocolata albă şi se amestecă până se topeşte. Se adaugă două foi de gelatină înmuiată în apă şi se omogenizează totul cu o parte din amestecul de brânză. Se toarnă în forme.
Peste crema cu ciocolată albă se toarnă cea din ciocolată cu lapte. Se prepară astfel: se amestecă 100 ml frişcă fierbinte cu ciocolata cu lapte. Se adaugă două foi de gelatină înmuiată şi se amestecă cu o parte de brânză.
Se toarnă 100 ml frişcă fierbinte peste ciocolata amăruie şi se amestecă până se dizolvă. Se adaugă două foi de gelatină înmuiată în apă şi se amestecă cu brânza rămasă. Se toarnă peste crema de ciocolată cu lapte.
Se netezeşte bine suprafaţa cu un cuţit şi se dau formele la frigider timp de o oră, pentru a se întări. Ciocolata albă de menaj se rade. Se decorează desertul cu ciocolată şi căpşuni.