Friptură de miel cu sos marinat

friptura miel sos marinat jpeg

Unii nu concep masa de Paşte fără o bucată de carne de miel. Pentru ei, avem o propunere astăzi: friptură de miel cu sos marinat.

Ingrediente pentru friptură de miel cu sos marinat

1 pulpă mare de miel 50 g unt 1 crenguţă de rozmarin 5-6 căţei de usturoi 2 cepe mari 250 ml vin alb 1 lingură miere sare piper

Pentru sosul marinat

100 ml oţet

100 ml apă

4-5 căţei de usturoi zdrobit

2-3 frunze de dafin rupte bucăţele

sare

piper

Mod de preparare pentru friptură de miel cu sos marinat

Se curăţă bine carnea, se spală, se usucă cu prosoape absorbante şi se aşază într-un vas. Separat, se amestecă toate ingredientele pentru sosul marinat şi se toarnă peste carne. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă câteva ore la frigider (eventual peste noapte), întorcând-o din când în când.

Se scurge carnea de sosul marinat, se aşază ­într‑o ­tavă unsă generos cu unt, se toarnă în tavă vinul alb, se adaugă mierea, căţeii de usturoi întregi, ceapa tăiată julien, crenguţa de rozmarin, sare şi piper, după gust.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptor pentru 1 oră şi jumătate. Din când în când, se stropeşte friptura cu sosul format în tavă. Înainte cu 30 de minute de a fi gata, se îndepărtează folia şi se lasă friptura de miel cu sos marinat să se rumenească frumos deasupra.