Friptură de miel cu vin alb la cuptor

friptura de miel jpeg

Mai este o lună până la Sfintele Sărbători de Paşte, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să-ţi alimentezi tolba cu reţete care mai de care mai delicioase pentru această sărbătoare. Una dintre ele este această friptură de miel cu vin alb la cuptor, o reţetă pe care o poţi prepara foarte simplu, şi destul de rapid.

Friptură de miel cu vin alb la cuptor - Ingrediente (4 porţii)

4 pulpe de miel sau de ied 3 cepe 2 ardei graşi 1 morcov 100 ml vin alb sec 300 ml supă de legume 4 căţei usturoi 3 linguri ulei 1 legătură cimbru proaspăt piper sare boia dulce

Friptură de miel cu vin alb la cuptor - Mod de preparare

Speli carnea, o cureţi de pieliţe, o usuci, o prăjeşti în ulei pe toate părţile, o scoţi şi o laşi la cald. Tai ceapa mărunt şi o pui la călit în grăsimea în care ai prăjit carnea. Adaugi ardeii tăiaţi julien, morcovul dat prin răzătoarea mare şi laşi câteva minute. Pui carnea şi usturoiul zdrobit, torni vinul şi supa şi dai tava la cuptorul încins aproximativ 1-2 ore. Cu puţin timp înainte să opreşti focul, îi potriveşti gustul cu boia, cimbru, piper, sare ReduSalt şi dai din nou la cuptor, aproximativ 10 minute, să se combine gusturile.