Friptură de oaie cu legume la cuptor
Această reţetă de fritpură de oaie cu legume la cuptor, inspirată din bucătăria franceză, poate fi o alternativă la clasica fritpură de pe masa cu bunătăţi de Paşte.
Ingrediente pentru friptură de oaie cu legume la cuptor
800 g pulpă de oaie 3 roşii 2 dovlecei 2 căţei de usturoi 1 fir de cimbru 4 linguri ulei de măsline sare piper
Mod de preparare pentru friptură de oaie cu legume la cuptor
Tai carnea cuburi, o condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi o laşi la frigider 30 de minute. Încălzeşti cuptorul la 180° C. Speli roşiile şi dovleceii şi le tai felii groase de 1,5 cm. Ungi un vas termorezistent cu două linguri de ulei, aşezi carnea pe fundul vasului şi acoperi cu felii de roşii şi dovlecei, aşezate alternativ. Condimentezi totul cu sare şi piper, după gust, presari usturoiul şi cimbrul tocate mărunt. Stropeşti totul cu două linguri de ulei şi introduci vasul la cuptor pentru o oră. Serveşti caldă friptura de oaie cu legume la cuptor.
sursa foto: Photoland