Gogoşi cu prune la cuptor

gogosi cu prune la cuptor jpeg

Prunele bune de consumat sunt cele moi, fără pete sau tăieturi. Dacă prunele sunt tari înseamnă că nu sunt coapte.

Ingrediente

1 lingură drojdie uscată 2 ouă 2 linguri unt 250 ml lapte 100 g zahăr 600 g făină 1 kg prune 100 g zahăr pudră

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în jumătate din cantitatea de lapte călduţ şi o laşi deoparte 10 minute. Adaugi zahărul, untul şi restul de lapte şi amesteci până se omogenizează. Separat, baţi ouăle şi le adaugi la compoziţia cu drojdie. Torni făina, treptat. Acoperi compoziţia cu un prosop şi o laşi la loc cald o oră. Din aluatul crescut formezi gogoşi pe care le aranjezi într-o tavă tapetată. Deasupra fiecăreia pui jumătăţi de prună. Le laşi aproximativ 40 de minute, apoi dai tava la cuptor 20 minute, până se rumenesc. La final, când s-au răcit, cerni peste ele zahăr pudră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg