Guacamole cu cremă de brânză şi ficăţei

guacamole crema branza ficatei jpeg

Masa festivă pentru prieteni ori nişte musafiri mai speciali are nevoie de un aperitiv la fel de special. Iată propunerea noastră:

Ingrediente

Pentru salata guacamole 2 fructe de avocado 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură zeamă de lămâie sare

300 g brânză de vaci cremoasă

60 ml lapte

150 g unt

2 căţei de usturoi

sare

piper

1 morcov

1 dovlecel

200 g ficăţei de pui

2 linguri ulei

1 ceapă

sare

piper

Cum se prepară

Se curăţă fructele de avocado de coajă, se scot sâmburii, se sfărâmă pulpa şi se mixează cu ceapa dată pe răzătoarea mare, cu pătrunjelul tocat fin, zeama de lămâie şi sare, după gust, ­până devine o compoziţie omogenă. Se sfărâmă brânza cu furculiţa, se amestecă cu laptele şi se lasă să stea astfel 5-6 minute, apoi se adaugă usturoiul zdro­bit, sare, piper, după gust, şi se mixea­ză totul cu untul, până când compoziţia devine aerată şi fină.

Se curăţă ficăţeii, se spală, se zvântă în prosoape absorbante, se taie bucăţele şi se călesc crocant, în ulei ­bine încins, împreună cu legumele tocate mărunt. Se condimentează cu sare şi piper, ­după gust. Pentru servit, se aşază salata guacamole într-o salatieră, cu ajutorul unui poş se formează o coroniţă din spuma de brânză, în mijlocul salatierei, iar mijlocul coroniţei se umple cu ficăţei preparaţi. Se serveşte imediat, cu felii de pâine ­prăjită.