Împletită cu migdale

Ingrediente: 500 g făină 2 cartofi 1 pliculeţ drojdie uscată 250 ml lapte călduţ 50 ml unt topit 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr
100 g migdale
1 ou
Mod de preparare:
Pui făina într-un castron,, adaugi zahărul, drojdia, uscată, untul topit, laptele călduţ, sarea, cartofii fierţi şi pisaţi şi frămânţi energic 20-30 de minute, până obţii un aluat elastic, care nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi aluatul, şi-l laşi la dospit. Împarţi aluatul în trei şi împleteşti. Aşezi pâinea într-o tavă, o ungi cu ou bătut, presari migdale curăţate de coajă şi iar ungi cu ou bătut. Laşi la dospit 30 de minute, după care introduci tava la cuptor pentru 30-40 de minute până se rumeneşte.
Timp de preparare: 1h şi 10'
Dificultate: mica