Macarons cu lichior de cafea

Macarons cu lichior de cafea jpeg

Aroma lichiorului de cafea din aceste macarons reprezintă visul oricărui iubitor de dulciuri. Dacă vrei să o reţetă simplă de macarons, încearc-o pe cea de mai jos şi vei vedea că nu poţi rezista în faţa acestei tentaţii cu lichior de cafea.

Ingrediente

72 g albuşuri 170 g zahăr pudră 50 g migdale măcinate 50 g unt 150 g ciocolată neagră 100 ml lichior de cafea 2 linguriţe espresso instant (pudră)

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 140 de grade Celsius. Baţi albuşurile cu un robot de bucătărie, până devin o spumă tare. Cerni zahărul pudră şi migdalele măcinate printr-o sită fină, aşezată deasupra albuşurilor bătute spumă. Încorporezi cu atenţie, folosind o spatulă, amestecul de zahăr şi migdale în albuşuri.

Umpli un poş cu compoziţia de macarons. Tapetezi o tavă de copt cu o planşă de silicon pentru macarons, dacă doreşti. Formezi cu poşul macarons, la o distanţă nu foarte mare unele de celelalte. Le laşi la temperatura camerei 30-40 de minute, apoi le dai la cuptor 12-15 minute.

Între timp, tai untul feliuţe. Toci ciocolata fin şi o pui într-un bol mare. Apoi încălzeşti lichiorul de cafea într-o cratiţă, la foc mediu, 1-2 minute. Adaugi pudra de espresso instant şi amesteci bine până când se dizolvă. Torni lichiorul cald în bol, pentru a topi ciocolata. Când aceasta s-a topit, adaugi untul în bol, feliuţă cu feliuţă, şi amesteci până se omogenizează totul. Pui crema obţinută într-un poş.

După ce s-au răcit micuţele macarons, pui crema de cafea pe câte unul şi apeşi cu un alt macaron, până le umpli pe toate. La final, le serveşti, dacă vrei, alături de o ceaşcă de cafea.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io

Dificultate medie

Preparare 35 minute

Timp de coacere: 15 minute

Timp de răcire: 40 minute