Miniruladă cu cremă de vanilie

mini rulada cu crema de vanilie jpeg

Când eşti în pană de idei pentru deserturi, încearcă o reţetă de miniruladă cu cremă de vanilie. Nu este foarte complicat, iar rezultatul va întrece orice aşteptări!

Ingrediente

Pentru aluat

6 ouă 1 cană zahăr 2 linguri suc kiwi 2 linguri unt 1 praf de sare 1 cană făină

Pentru cremă

3 ouă

80 g amidon

150 g zahăr

500 ml lapte

25 g unt

1 fiolă esenţă de vanilie

1 praf sare

Pentru ornat

fulgi nucă de cocos, coloraţi

2 kiwi

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi gălbenuşurile cu zahărul şi le amesteci uşor cu albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Adaugi sucul de kiwi, untul şi făina în ploaie, amestecând uşor, de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute. Răstorni blatul pe un şervet, rulezi cu tot cu hârtie şi îl laşi la rece.

Pentru cremă, separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi 4-5 linguri de lapte şi freci bine să nu se facă cocoloaşe. Adaugi apoi treptat restul de lapte fierbinte, untul şi amidonul, amestecând repede. Dai compoziţia în câteva clocote şi o iei de pe foc. Când se răceşte, adaugi esenţa de vanilie şi încorporezi delicat albuşurile bătute spumă tare.

Desfaci rulada, desprinzi hârtia, întinzi 2/3 din cremă pe blat şi rulezi. Dai o oră la frigider, apoi tai felii groase pe care le ungi cu restul de cremă pe margini. Poţi face model cu un poş. Dai fiecare bucată prin fulgii de cocos coloraţi şi serveşti cu felii de kiwi.

Ruladă stracciatella cu banane

Ruladă stracciatella cu banane

Deliciu de toamnă: ruladă cu scorţişoară şi brânză

Deliciu de toamnă: ruladă cu scorţişoară şi brânză

Cea mai delicioasă ruladă cu ciocolată

Cea mai delicioasă ruladă cu ciocolată