Negresă cu glazură de cacao

negrresa cu crema de cacao jpeg

Prăjiturile cu ciocolată vor fi mereu în topul preferinţelor culinare. Învaţă cum să prepari o o negresă cu glazură de cacao.

De ce ai nevoie pentru negresa cu cremă de cacao

500 g făină

250 g zahăr

200 g unt

1 praf de sare

4 linguri cacao

250 ml apă fierbinte

½ cană smântână

2 ouă

1 praf de copt

1 lingură esenţă de vanilie

Pentru glazură

150 g unt

4 linguri cacao

6 linguri lapte

1 lingură esenţă de vanilie

100 g zahăr pudră

Cum se prepară negresa cu glazură de cacao

Dă drumul la cuptor şi pune într-o tavă hârtie de copt. Amestecă în castron, făina, zahărul şi sarea. Topeşte într-o cratiţă untul, adaugă cacaua şi apa şi amestecă. Lasă să clocotească 30 de secunde. Toarnă amestecul peste făină, încorporează smântâna, ouăle bătute, praful de copt şi vanilia. Pune compoziţia în tavă şi dă-o la cuptor pentru 20 de minute.

Pentru glazură, topeşte untul, adaugă laptele, vanilia şi zahărul pudră. După ce s-au omogenizat, toarnp glazura peste prăjitură.

Sursa foto http://www.feedyoursoul2.com

http://www.feedyoursoul2.com