Negresă cu sos caramel
Ai încercat până acum această combinaţie? Află cum se prepară negresa cu sos caramel.
De ce ai nevoie pentru negresă cu sos caramel
100 g unt
100 g cacao
2 ouă
250 g zahăr brun
1 lingură esenţă de vanilie
1 praf de sare
100 g făină
2 linguriţe cafea
Pentru sos
150 g zahăr
50 ml apă
50 g unt
Cum se prepară negresă cu sos caramel
Dă drumul la cuptor. Topeşte untul şi amestecă-l cu pudra de cacao. Dă deoparte şi lasă la răcorit. Bate ouăle cu zahăr, adaugă esenţa de vanilie şi la final încorporează untul răcit. Pune un praf de sare, cafeaua şi făina în ploaie. Toarnă compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi dă-o la cuptor până trece testul scobitorii.
Între timp prepară sosul. Topeşte zahărul, iar după ce este uşor arămiu îl dai deoparte şi pui apa şi untul. Amestecă şi toarnă peste prăjitură, după ce o scoţi din cuptor.
Sursa foto http://www.sprinkledwithjules.com