Panna Cotta cu portocale roşii
Acest desert de inspiraţie italiană va fi cireaşa de pe tort al unei mese cu adevărat speciale.
Ai nevoie de
300 g frişcă
150 g ciocolată albă
30 g zahăr
2 linguri zahăr
1 lingură esenţă de vanilie
1 lingură apă fierbinte
1 lingură gelatină
120 g iaurt grecesc
2 portocale roşii
Mixează frişca cu ciocolata albă, zahărul şi vanilia într-o cratiţă pe foc mic. Amestecă până se topeşte ciocolata, după care dă deoparte. Dizolvă gelatină în apă călduţă, adaugă crema anterioară şi aşteaptă 15 minute. Încorporează iaurtul şi pune crema în patru pahare. Dă-le la frigider pentru măcar 5 ore. Înainte să serveşti taie portocalele felii şi pune-le într-o tigaie împreună cu cele 2 linguri de zahăr. Lasă să fiarbă aproximativ 2 minute. Aşteaptă să se răcească şi pune toppingul peste panna cotta din pahare.
Sursa foto http://www.fine-fresh-food.com