Pască cu ciocolată şi portocale
Pasca tradiţională poate fi preparată în diverse feluri care să fie pe gustul invitaţilor. Astăzi, te invităm la o reţetă de pască cu ciocolată şi portocale, cu un gust foarte special.
Ingrediente pentru pască cu ciocolată şi portocale
Pentru blat 350 g biscuiţi simpli 3 linguri cacao 100 g miez de nucă 150 g unt 1 ou 4-5 linguri lapte rece
500 g brânză de vaci (bine scursă)
7 linguri frişcă bătută
3 linguri zeamă de portocale
1 lingură zeamă de lămâie
coaja de la o portocală tăiată firicele
2 linguri dulceaţă (sau gem) de portocale
150 g ciocolată neagră
150 ml lapte dulce
1 lingură coniac
Mod de preparare pentru pască cu ciocolată şi portocale
Se zdrobesc biscuiţii mărunt cu un sucitor şi se pun într-un castron. Se adaugă pudra de cacao şi se amestecă. Se pun oul, miezul de nucă zdrobit, untul rece tăiat cubuleţe
şi se frământă cu mâna. Ca amestecul să fie omogen, se adaugă treptat lapte rece. Se pune aluatul de biscuiţi într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă cu unt şi se întinde cu mâinile, îmbrăcând şi pereţii.
Pentru prepararea cremei, se mixează brânza cu zeama de portocale şi lămâie, apoi se pun coaja de portocale, dulceaţa sau gemul de portocale. La sfârşit, se încorporează frişca bătută şi se amestecă uşor. Se toarnă crema peste blatul de biscuiţi, se nivelează deasupra şi se dă la rece ca să se închege.
Pentru glazură, se fierbe laptele în bain-marie, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi coniacul. Se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi, după ce se răcoreşte puţin, se toarnă peste pască. Se lasă la rece până se întăreşte glazura, apoi se desface forma, se aşază pe un platou şi se decorează cu şuviţe de coajă de portocală. Acum poţi servi pasca cu ciocolată şi portocale!