Pască împletită cu brânză şi stafide

pasca impletita cu branza si stafide jpeg

Pentru această reţetă de pască împletită cu brânză şi stafide ai nevoie de cele mai proaspete ingrediente. În ceea ce priveşte stafidele, specialiştii au ajuns la concluzia că o cană cu stafide pe zi reduce pofta de mâncare şi nivelul colesterolului rău. În schimb, creşte cantitatea de colesterol bun, care previne ateroscleroza.

Pască împletită cu brânză şi stafide - Ingrediente (1 tavă)

40 g drojdie proaspătă 125 g zahăr 375 ml lapte 500 g făină 3 gălbenuşuri 1 praf de sare coaja de la o lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 70 ml ulei

400 g brânză de vaci

200 g zahăr

4 ouă

80 g stafide

coajă de lămâie

2 linguri de smântână

Pască împletită cu brânză şi stafide - Cum se prepară

Pentru aluat, amesteci drojdia cu două linguri de zahăr, 125 ml lapte şi o cană cu făină şi laşi la dospit, la loc cald, 30 de minute. Într-un vas pui restul de făină, adaugi maiaua, 2 gălbenuşuri bătute cu un praf de sare şi zahărul. Torni restul de lapte călduţ, adaugi coaja de lămâie, zahărul vanilat, uleiul şi frămânţi un aluat molcuţ, pe care îl laşi la dospit să-şi dubleze volumul.

Pentru umplutură, amesteci brânza cu zahărul, smântâna, ouăle bătute, stafidele şi coaja de lămâie. Opreşti jumătate din aluat, iar restul îl întinzi în foaie.

Aşezi aluatul într-o formă de copt rotundă, tapetată cu hârtie pentru copt Fino, apoi torni umplutura de brânză.

Pe margine, modelezi o spirală din aluat, iar pe mijloc împleteşti o cruce.Baţi gălbenuşul rămas de la aluat cu un tel şi-l întinzi uniform peste aluatul împletit cu ajutorul unei pensule de silicon. Introduci pasca la cuptor, 50 de minute, la foc mic. O scoţi din formă cât este caldă.