Piept de pui cu sos de muştar
O reţetă de inspiraţie franceză, în care pieptul de pui va fi şi mai aromat de la sosul de muştar cu miere.
De ce ai nevoie pentru pieptul de pui cu sos de muştar
Pentru sosul pentru piept de pui cu sos de muştar
4 linguri muştar clasic
zeama de la 1 lămâie
1 lingură ulei de măsline
2-3 linguri miere
2 căţei de usturoi
sare, piper
Căleşte ceapa tocată în 2-3 linguri ulei de măsline până devine uşor sticloasă. Ia de pe foc şi aranjează de jur împrejur în tigaie cartofii tăiaţi felii. Stropeşte cu ulei de măsline şi presară piper şi sare după gust. Pune deasupra folie sau un capac şi dă la cuptor pentru 15-20 de minute.
Între timp, amestecă într-un bol toate ingredientele pentru sos. Aranjează peste cartofi bucăţile de piept de pui şi toarnă deasupra sosul. Pune hârtie de copt sau folie deasupra şi dă la cuptor 20 de minute. Dă deoparte folia şi mai lasă pieptul să se rumenească 15 minute.
Sursa foto http://www.mattersofthebelly.com