Plăcintă cu dovlecei şi broccoli

placinta cu dovlecei si broccoli jpeg

O plăcintă consistentă pentru toşi prietenii tăi pe care vrei să-i răsfeţi!

Ingrediente

Pentru aluat 2 ouă 150 ml lapte 1/2 linguriţă drojdie făină cât cuprinde 1 praf de sare

200 g broccoli

1 dovlecel

1 ceapă

150 g şunculiţă afumată

200 g smântână

1 linguriţă cu vârf de făină

3 ouă

1 lingură ulei

sare

piper

Cum se prepară

Drojdia se dizolvă în puţin lapte cald, se adaugă ouăle, un praf de sare, restul de lapte, făină cât cuprinde şi se frământă un aluat ca de pâine, care se lasă la crescut. Se opăresc bucheţelele de broccoli în apă clocotită cu sare timp de cinci minute. Se scot şi se lasă la scurs. Ceapa se taie peştişori, iar dovlecelul, necurăţat de coajă, se ­taie rondele.

Legumele tăiate se călesc în ulei până se înmoaie puţin, se adaugă şunca afumată tăiată bucăţele şi broccoli. Se iau de pe foc şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se întinde aluatul într-o foaie mai mare, se aşază ­într-o tavă lungă unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii, şi se pun legumele. Se bat ouăle cu smântâna, făina, sare şi piper, se toarnă amestecul peste plăcintă, se îndoaie marginile aluatului şi se dă totul la cuptor pentru 40 de minute.