Plăcintă din carne de curcan

3 shutterstock 451332838 jpg jpeg

Această plăcintă din carne de curcan este răsfăţul pentru toţi cei dragi adunaţi în jurul mesei în această zi de duminică! Merge de minune cu o salată de sezon.

Ingrediente (15 porţii)

1 kg carne de curcan fără os

3 legături ceapă verde

3 ouă

350 g ciuperci

5 linguri smântână

1 ceaşcă ulei

2 ceşti apă

făină cât cuprinde

5 g drojdie

ulei

sare

piper

boia

lapte

Mod de preparare

Speli carnea de curcan şi o pui la fiert cu o jumătate de linguriţă de sare. Este gata când furculiţa intră uşor în ea. Apoi o scurgi de apă într-o sită şi o laşi să se răcească. Cureţi şi speli ceapa verde şi ciupercile, le scurgi de apă şi le toci mărunt.  Încingi două linguri de ulei într-o tigaie mare şi căleşti ceapa tocată mărunt. Când s-a înmuiat puţin, adaugi ciupercile tocate. Laşi pe foc circa cinci minute şi apoi la răcit. Dai carnea de curcan prin maşina de tocat. O aşezi într-un castron mai mare şi adaugi ceapa şi ciupercile călite. Adaugi 3 ouă, smântână, sare şi piper, după gust. Amesteci  până se omogenizează bine ingredientele. Fierbi apa cu uleiul şi cerni într-un vas cam 300 g de făină. Adaugi sare şi drojdie. Verşi puţin câte puţin din apa fiartă cu ulei şi amesteci până obţii un aluat elastic, care nu se sfărâmiţează. Mai pui făină atât cât este necesar. Împarţi coca, din care întinzi două foi de dimensiunea tăvii în care urmează să coci plăcinta. Ungi tava cu ulei, o îmbraci cu o foaie de aluat, pui compoziţia de carne şi acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Dai la cuptor 40-50 de minute. Cu 10 minute înainte, scoţi tava şi ungi plăcinta cu lapte amestecat cu boia dulce.

Laşi să se răccorească şi o serveşti ca antreu.

FOTO: Shutterstock